Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0917 Nyere data her

Laks, saltet

Salmon, salted
Salmo salar Linnaeus, 1758Svind: 10%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :  287]

kJ    120200050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g      31,100816 

   total-N

g       4,9800816 

 Fedt, total        [FACF:    0,920]

g      18,200816 

   mættede fedtsyrer

g       3,5800050 

   monoumætt. fedtsyrer

g       000050 

   polyumætt. fedtsyrer

g       0,6500050 

 Kulhydrat, total

g       000816 

   kulhydrat, tilgængelig

g       000050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       000000 

 Alkohol

g       000816 

 Aske

g       5,300805 

 Vand

g      68,000805 

 A-vitamin

RE      4000050 

   Retinol

µg      4000050 

   ß-caroten

µg       000000 

 D-vitamin

µg      13,0100151 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE       2,0000050 

   alfa-tokoferol

mg       2,0001308 

 K-vitamin

µg       000000 

 B1-vitamin, thiamin

mg       0,14000816 

 B2-vitamin, riboflavin

mg       0,24000816 

 Niacin

NE      10,300816 

   niacin

mg       8,800816 

   tryptofans bidrag

NE       1,5500050 

 B6-vitamin

mg 

 Pantothensyre

mg 

 Biotin

µg 

 Folat

µg 

 B12-vitamin

µg 

 C-vitamin

mg       000816 

   L-ascorbinsyre

mg 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg    551000816 

 Kalium, K

mg     39000816 

 Calcium, Ca

mg      1600816 

 Magnesium, Mg

mg      2500816 

 Phosphor, P

mg     24000816 

 Jern, Fe

mg       0,40000816 

 Kobber, Cu

mg       0,0600816 

 Zink, Zn

mg       0,4300816 

 Jod, I

µg      65,000816 

 Mangan, Mn

mg       0,01000816 

 Chrom, Cr

µg       0,500816 

 Selen, Se

µg      26,000816 

 Nikkel, Ni

µg       200816 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

   

 Leucin

   

 Lysin

   

 Methionin

   

 Cystin

   

 Phenylalanin

   

 Tyrosin

   

 Threonin

   

 Tryptofan

  93  00050 

 Valin

   

 Arginin

   

 Histidin

   

 Alanin

   

 Asparaginsyre

   

 Glutaminsyre

   

 Glycin

   

 Prolin

   

 Serin

   

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   0  00816 

 Maltose

   

 Saccharose

   0  00816 

 Sukkerarter, ialt

   0  00050 

 Stivelse

   0  00816 

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

  70  T0135 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

  

 C12:0

    0    0 00816 

 C14:0

    0,65    3,91 00816 

 C15:0

  

 C16:0

    2,58   15,4 00816 

 C17:0

  

 C18:0

    0,35    2,07 00816 

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

  

 C18:1, n-9

  

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

  

 C22:1, n-9

  

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

    0,65    3,91 00816 

 C18:3, n-3

    0    0 00816 

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

  

 C20:5, n-3

  

 C22:5, n-3

  

 C22:6, n-3

  

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

    3,58   21,4 00050 

 Sum monoumættede

    0    0 00050 

 Sum polyumættede

    0,65    3,91 00050 

 Sum n-3 fedtsyrer

  

 Sum n-6 fedtsyrer

  

 Transfedtsyrer, total

    0    0 G0419 

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16