Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0823 Nyere data her

Rosenkål, vinter (januar til april), rå

Brussels sprouts, winter (January to April), raw
Brassica oleracea var. gemmiferaSvind: 20%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :   51]

kJ     21300050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g       4,4    3,7 - 5,51500167 

   total-N

g       0,7    0,6 - 0,91500050 

 Fedt, total        [FACF:    0,800]

g       0,5    0,4 - 0,6300167 

   mættede fedtsyrer

g       0,100050 

   monoumætt. fedtsyrer

g       0,000050 

   polyumætt. fedtsyrer

g       0,300050 

 Kulhydrat, total

g       9,2    7,5 - 10,61500167 

   kulhydrat, tilgængelig

g       5,100050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       4,1    3,7 - 4,54T0225 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       1,2    1,0 - 1,41500167 

 Vand

g      84,7   82,9 - 86,81500167 

 A-vitamin

RE       0,00000050 

   Retinol

µg       000000 

   ß-caroten

µg 

 D-vitamin

µg       000000 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE 

   alfa-tokoferol

mg 

 K-vitamin

µg 

 B1-vitamin, thiamin

mg 

 B2-vitamin, riboflavin

mg 

 Niacin

NE       0,83300050 

   niacin

mg 

   tryptofans bidrag

NE       0,83300050 

 B6-vitamin

mg 

 Pantothensyre

mg 

 Biotin

µg 

 Folat

µg 

 B12-vitamin

µg       000000 

 C-vitamin

mg     101   85,0 - 1221500167 

   L-ascorbinsyre

mg 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg 

 Kalium, K

mg 

 Calcium, Ca

mg 

 Magnesium, Mg

mg 

 Phosphor, P

mg 

 Jern, Fe

mg 

 Kobber, Cu

mg 

 Zink, Zn

mg 

 Jod, I

µg 

 Mangan, Mn

mg 

 Chrom, Cr

µg 

 Selen, Se

µg 

 Nikkel, Ni

µg 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

 150  210 T0225 

 Leucin

 200  280 T0225 

 Lysin

 220  310 T0225 

 Methionin

  47   67 T0225 

 Cystin

  20   29 T0225 

 Phenylalanin

 130  180 T0225 

 Tyrosin

  70  100 T0225 

 Threonin

 140  200 T0225 

 Tryptofan

  50   71 T0225 

 Valin

 230  330 T0225 

 Arginin

 290  410 T0225 

 Histidin

  92  130 T0225 

 Alanin

 200  290 T0225 

 Asparaginsyre

 410  580 T0225 

 Glutaminsyre

 740 1050 T0225 

 Glycin

 140  200 T0225 

 Prolin

 730 1040 T0225 

 Serin

 190  270 T0225 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   

 Maltose

   

 Saccharose

   

 Sukkerarter, ialt

   

 Stivelse

   

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

   0  00000 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

  

 C12:0

  

 C14:0

  

 C15:0

  

 C16:0

    0,071   17,8 T0225 

 C17:0

  

 C18:0

    0,005    1,21 T0225 

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

  

 C18:1, n-9

    0,014    3,61 T0225 

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

  

 C22:1, n-9

  

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

    0,071   17,8 T0225 

 C18:3, n-3

    0,238   59,5 T0225 

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

    0,000 T0225 

 C20:5, n-3

  

 C22:5, n-3

  

 C22:6, n-3

  

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

    0,076   19,0 00050 

 Sum monoumættede

    0,014    3,61 00050 

 Sum polyumættede

    0,309   77,3 00050 

 Sum n-3 fedtsyrer

    0,238   59,6 00050 

 Sum n-6 fedtsyrer

    0,072   17,9 00050 

 Transfedtsyrer, total

  

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16