Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0682 Nyere data her

Linsespirer, rå

Lentils, sprouted, raw
Lens culinaris (L.) MedikusSvind: 0%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :  125]

kJ     52300050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g       9,0905278 

   total-N

g       1,4    1,2 - 1,7900050 

 Fedt, total        [FACF:    0,775]

g       0,6905278 

   mættede fedtsyrer

g       0,100050 

   monoumætt. fedtsyrer

g       0,100050 

   polyumætt. fedtsyrer

g       0,200050 

 Kulhydrat, total

g      22,1005278 

   kulhydrat, tilgængelig

g      1900050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       3,100800 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       1,0905278 

 Vand

g      67,3905278 

 A-vitamin

RE       2,5000050 

   Retinol

µg       000000 

   ß-caroten

µg      3000050 

 D-vitamin

µg       000000 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE 

   alfa-tokoferol

mg 

 K-vitamin

µg 

 B1-vitamin, thiamin

mg       0,228905278 

 B2-vitamin, riboflavin

mg       0,128905278 

 Niacin

NE       1,1300050 

   niacin

mg       1,13905278 

   tryptofans bidrag

NE       0,00000050 

 B6-vitamin

mg       0,190905278 

 Pantothensyre

mg       0,578905278 

 Biotin

µg 

 Folat

µg     100905278 

 B12-vitamin

µg       0,00005278 

 C-vitamin

mg      16,500050 

   L-ascorbinsyre

mg      16,5905278 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg      11905278 

 Kalium, K

mg     322905278 

 Calcium, Ca

mg      25905278 

 Magnesium, Mg

mg      37905278 

 Phosphor, P

mg     173905278 

 Jern, Fe

mg       3,21905278 

 Kobber, Cu

mg       0,352905278 

 Zink, Zn

mg       1,51905278 

 Jod, I

µg 

 Mangan, Mn

mg       0,506905278 

 Chrom, Cr

µg 

 Selen, Se

µg 

 Nikkel, Ni

µg 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

 330  230 05278 

 Leucin

 630  440 05278 

 Lysin

 720  500 05278 

 Methionin

 110   73 05278 

 Cystin

 330  230 05278 

 Phenylalanin

 450  310 05278 

 Tyrosin

 260  180 05278 

 Threonin

 330  230 05278 

 Tryptofan

   

 Valin

 400  280 05278 

 Arginin

 620  430 05278 

 Histidin

 260  180 05278 

 Alanin

 360  250 05278 

 Asparaginsyre

1400 1000 05278 

 Glutaminsyre

1300  880 05278 

 Glycin

 320  220 05278 

 Prolin

 360  250 05278 

 Serin

 500  350 05278 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   

 Maltose

   

 Saccharose

   

 Sukkerarter, ialt

   

 Stivelse

   

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

   0  05278 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

  

 C12:0

  

 C14:0

  

 C15:0

  

 C16:0

    0,058   13,6 00800 

 C17:0

  

 C18:0

    0,007    1,58 05278 

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

  

 C18:1, n-9

    0,116   27,3 05278 

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

    0,000 05278 

 C22:1, n-9

  

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

    0,202   47,5 05278 

 C18:3, n-3

    0,043    9,97 05278 

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

  

 C20:5, n-3

  

 C22:5, n-3

  

 C22:6, n-3

  

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

    0,065   15,2 00050 

 Sum monoumættede

    0,116   27,3 00050 

 Sum polyumættede

    0,245   57,5 00050 

 Sum n-3 fedtsyrer

    0,043    9,97 00050 

 Sum n-6 fedtsyrer

    0,202   47,5 00050 

 Transfedtsyrer, total

  

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16