Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0658 Nyere data her

Yams, rå

Yam, raw
Dioscorea opposita Thunb.Svind: 14%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :  112]

kJ     47000050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g       1,5605278 

   total-N

g       0,2    0,1 - 0,4600050 

 Fedt, total        [FACF:    0,700]

g       0,2605278 

   mættede fedtsyrer

g       0,000050 

   monoumætt. fedtsyrer

g       0,000050 

   polyumætt. fedtsyrer

g       0,100050 

 Kulhydrat, total

g      27,9005278 

   kulhydrat, tilgængelig

g      23,800050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       4,1005278 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       0,8605278 

 Vand

g      69,61205278 

 A-vitamin

RE       0,00000050 

   Retinol

µg       000000 

   ß-caroten

µg       000050 

 D-vitamin

µg       000000 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE 

   alfa-tokoferol

mg 

 K-vitamin

µg 

 B1-vitamin, thiamin

mg       0,112605278 

 B2-vitamin, riboflavin

mg       0,032605278 

 Niacin

NE       0,75200050 

   niacin

mg       0,552605278 

   tryptofans bidrag

NE       0,20000050 

 B6-vitamin

mg       0,293605278 

 Pantothensyre

mg       0,314605278 

 Biotin

µg 

 Folat

µg      231205278 

 B12-vitamin

µg       0,00005278 

 C-vitamin

mg       0,00000050 

   L-ascorbinsyre

mg       0,0005278 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg       9605278 

 Kalium, K

mg     816605278 

 Calcium, Ca

mg      17605278 

 Magnesium, Mg

mg      21605278 

 Phosphor, P

mg      55605278 

 Jern, Fe

mg       0,54605278 

 Kobber, Cu

mg       0,178605278 

 Zink, Zn

mg       0,24605278 

 Jod, I

µg 

 Mangan, Mn

mg       0,397005278 

 Chrom, Cr

µg 

 Selen, Se

µg 

 Nikkel, Ni

µg 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

  51  210 05278 

 Leucin

  96  390 05278 

 Lysin

  59  240 05278 

 Methionin

  21   86 05278 

 Cystin

  19   78 05278 

 Phenylalanin

  71  290 05278 

 Tyrosin

  39  160 05278 

 Threonin

  54  220 05278 

 Tryptofan

  12   49 05278 

 Valin

  61  250 05278 

 Arginin

 130  520 05278 

 Histidin

  34  140 05278 

 Alanin

  64  260 05278 

 Asparaginsyre

 150  630 05278 

 Glutaminsyre

 180  740 05278 

 Glycin

  54  220 05278 

 Prolin

  54  220 05278 

 Serin

  81  330 05278 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   

 Maltose

   

 Saccharose

   

 Sukkerarter, ialt

   

 Stivelse

   

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

   0  05278 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

    0,000 05278 

 C6:0

    0,000 05278 

 C8:0

    0,000 05278 

 C10:0

    0,000 05278 

 C12:0

    0,000 05278 

 C14:0

    0,000 05278 

 C15:0

  

 C16:0

    0,034   28,3 05278 

 C17:0

  

 C18:0

    0,004    3,33 05278 

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

    0,000 05278 

 C18:1, n-9

    0,006    5,00 05278 

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

    0,000 05278 

 C22:1, n-9

    0,000 05278 

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

    0,063   53,3 05278 

 C18:3, n-3

    0,012   10,0 05278 

 C18:4, n-3

    0,000 05278 

 C20:4, n-6

    0,000 05278 

 C20:5, n-3

    0,000 05278 

 C22:5, n-3

    0,000 05278 

 C22:6, n-3

    0,000 05278 

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

    0,038   31,7 00050 

 Sum monoumættede

    0,006    5,00 00050 

 Sum polyumættede

    0,075   63,3 00050 

 Sum n-3 fedtsyrer

    0,012   10,0 00050 

 Sum n-6 fedtsyrer

    0,063   53,3 00050 

 Transfedtsyrer, total

  

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16