Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0552 Nyere data her

Pølse, cervelatpølse

Pork/beef sausage, saveloy type
Svind: 0%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :  271]

kJ    113400050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g      11,2    9,1 - 13,83390135 

   total-N

g       1,8    1,5 - 2,23300050 

 Fedt, total        [FACF:    0,915]

g      23,6   12,0 - 31,14190133 

   mættede fedtsyrer

g       8,400050 

   monoumætt. fedtsyrer

g      10,900050 

   polyumætt. fedtsyrer

g       2,400050 

 Kulhydrat, total

g       4,3    1,0 - 7,04190133 

   kulhydrat, tilgængelig

g       400050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       0,3T0296 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       3,5    2,9 - 4,53390135 

 Vand

g      56,0   49,8 - 61,13390135 

 A-vitamin

RE       0,00000050 

   Retinol

µg       000000 

   ß-caroten

µg       000000 

 D-vitamin

µg       0,74600050 

   D3 cholecalciferol

µg       0,18600398 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg       0,11200398 

 E-vitamin

α-TE 

   alfa-tokoferol

mg 

 K-vitamin

µg       000000 

 B1-vitamin, thiamin

mg 

 B2-vitamin, riboflavin

mg 

 Niacin

NE       1,6700050 

   niacin

mg 

   tryptofans bidrag

NE       1,6700050 

 B6-vitamin

mg 

 Pantothensyre

mg 

 Biotin

µg 

 Folat

µg 

 B12-vitamin

µg 

 C-vitamin

mg       000000 

   L-ascorbinsyre

mg 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg    1152    700 - 16204190133 

 Kalium, K

mg     174    107 - 4904190133 

 Calcium, Ca

mg      14,6   7,64 - 17,3600109 

 Magnesium, Mg

mg 

 Phosphor, P

mg     228    191 - 254600109 

 Jern, Fe

mg       0,76  0,420 - 1,11300155 

 Kobber, Cu

mg       0,083  0,054 - 0,111300155 

 Zink, Zn

mg       1,1  0,840 - 1,70300155 

 Jod, I

µg 

 Mangan, Mn

mg 

 Chrom, Cr

µg 

 Selen, Se

µg 

 Nikkel, Ni

µg       3,518T0296 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

 520  290 T0296 

 Leucin

 840  470 T0296 

 Lysin

 840  470 T0296 

 Methionin

 210  120 T0296 

 Cystin

  71   40 T0296 

 Phenylalanin

 430  240 T0296 

 Tyrosin

 340  190 T0296 

 Threonin

 430  240 T0296 

 Tryptofan

 100   56 T0296 

 Valin

 590  330 T0296 

 Arginin

 610  340 T0296 

 Histidin

 300  170 T0296 

 Alanin

 630  350 T0296 

 Asparaginsyre

 950  530 T0296 

 Glutaminsyre

1600  900 T0296 

 Glycin

 750  420 T0296 

 Prolin

 700  390 T0296 

 Serin

 450  250 T0296 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   

 Maltose

   

 Saccharose

   

 Sukkerarter, ialt

   0  00000 

 Stivelse

   

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

  54  00050 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

  

 C12:0

  

 C14:0

  

 C15:0

  

 C16:0

    5,54   25,6 T0296 

 C17:0

 T0296 

 C18:0

    2,83   13,1 T0296 

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

    0,652    3,02 T0296 

 C18:1, n-9

   10,2   47,2 T0296 

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

  

 C22:1, n-9

  

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

    2,18   10,1 T0296 

 C18:3, n-3

    0,195    0,904 T0296 

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

    0,000 T0296 

 C20:5, n-3

  

 C22:5, n-3

  

 C22:6, n-3

  

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

    8,37   38,7 00050 

 Sum monoumættede

   10,9   50,3 00050 

 Sum polyumættede

    2,38   11,0 00050 

 Sum n-3 fedtsyrer

    0,195    0,905 00050 

 Sum n-6 fedtsyrer

    2,18   10,1 00050 

 Transfedtsyrer, total

    0,044    0,200 00419 

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16