Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0149 Nyere data her

Majroe, rå

Turnip, raw
Brassica rapa (L.) var. rapa (L.) Thell.Svind: 16%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :   26]

kJ     11000050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g       0,6    0,5 - 0,6205165 

   total-N

g       0,1    0,1 - 0,1200050 

 Fedt, total        [FACF:    0,800]

g       0,1105165 

   mættede fedtsyrer

g 

   monoumætt. fedtsyrer

g 

   polyumætt. fedtsyrer

g 

 Kulhydrat, total

g       6,7    6,3 - 7,1205165 

   kulhydrat, tilgængelig

g       4,700050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       2,0    1,9 - 2,1205165 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       0,6    0,6 - 0,6205165 

 Vand

g      92,0   91,7 - 92,4205165 

 A-vitamin

RE       0,00000050 

   Retinol

µg       000802 

   ß-caroten

µg       000802 

 D-vitamin

µg       000802 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE       0  <0,030200919 

   alfa-tokoferol

mg       0  <0,030200919 

 K-vitamin

µg 

 B1-vitamin, thiamin

mg       0,0400802 

 B2-vitamin, riboflavin

mg       0,045  0,038 - 0,048200116 

 Niacin

NE       1,1300050 

   niacin

mg       1,0  0,870 - 0,970400112 

   tryptofans bidrag

NE       0,13300050 

 B6-vitamin

mg       0,08  0,078 - 0,082200119 

 Pantothensyre

mg       0,2000810 

 Biotin

µg       0,100802 

 Folat

µg      20   16,6 - 25,3400912 

 B12-vitamin

µg       000810 

 C-vitamin

mg      16100111 

   L-ascorbinsyre

mg 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg      17   4,50 - 27,0500152 

 Kalium, K

mg     283    253 - 324500152 

 Calcium, Ca

mg      50   39,0 - 65,0200124 

 Magnesium, Mg

mg       8   6,80 - 9,30500152 

 Phosphor, P

mg      50100806 

 Jern, Fe

mg       0,5  0,230 - 1,50200137 

 Kobber, Cu

mg       0,04100806 

 Zink, Zn

mg       0,23100806 

 Jod, I

µg       0,5  0,350 - 0,7003T0134 

 Mangan, Mn

mg       0,068100806 

 Chrom, Cr

µg       0,5100806 

 Selen, Se

µg       0  <0,200100806 

 Nikkel, Ni

µg 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

  15  160 00802 

 Leucin

  25  260 00802 

 Lysin

  12  120 00802 

 Methionin

   7   70 00802 

 Cystin

   

 Phenylalanin

  12  130 00802 

 Tyrosin

   9   90 00802 

 Threonin

  17  180 00802 

 Tryptofan

   8   80 00802 

 Valin

  15  160 00802 

 Arginin

  10  100 00802 

 Histidin

   5   50 00802 

 Alanin

  28  290 00802 

 Asparaginsyre

  35  360 00802 

 Glutaminsyre

  56  580 00802 

 Glycin

  15  160 00802 

 Prolin

  21  220 00802 

 Serin

  20  210 00802 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   

 Maltose

   

 Saccharose

   

 Sukkerarter, ialt

   3,8  00802 

 Stivelse

   0  00802 

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

   0  00000 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

  

 C12:0

  

 C14:0

  

 C15:0

  

 C16:0

  

 C17:0

  

 C18:0

  

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

  

 C18:1, n-9

  

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

  

 C22:1, n-9

  

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

  

 C18:3, n-3

  

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

  

 C20:5, n-3

  

 C22:5, n-3

  

 C22:6, n-3

  

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

  

 Sum monoumættede

  

 Sum polyumættede

  

 Sum n-3 fedtsyrer

  

 Sum n-6 fedtsyrer

  

 Transfedtsyrer, total

  

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16