Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 FVDB nr. 0067

Gås, kød, rå

Goose, flesh only, raw
Anser anserSvind: 53%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :  155]

kJ     65000050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g      22,8400800 

   total-N

g       3,6400050 

 Fedt, total        [FACF:    0,777]

g       7,1400800 

   mættede fedtsyrer

g       2,800050 

   monoumætt. fedtsyrer

g       1,900050 

   polyumætt. fedtsyrer

g       0,900050 

 Kulhydrat, total

g       0,000800 

   kulhydrat, tilgængelig

g       000050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       000000 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       1,100800 

 Vand

g      68,300800 

 A-vitamin

RE      30,000050 

   Retinol

µg      30   9,00 - 60,0300118 

   ß-caroten

µg       000000 

 D-vitamin

µg       1T0007 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE       0T0007 

   alfa-tokoferol

mg 

 K-vitamin

µg       000000 

 B1-vitamin, thiamin

mg       0,129005278 

 B2-vitamin, riboflavin

mg       0,377005278 

 Niacin

NE       9,6100050 

   niacin

mg       4,28005278 

   tryptofans bidrag

NE       5,3300050 

 B6-vitamin

mg       0,640005278 

 Pantothensyre

mg       1,97005278 

 Biotin

µg 

 Folat

µg      11605143 

 B12-vitamin

µg       0,49005278 

 C-vitamin

mg       7,2000050 

   L-ascorbinsyre

mg       7,2005278 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg      69100152 

 Kalium, K

mg     315100152 

 Calcium, Ca

mg      13005278 

 Magnesium, Mg

mg      24100152 

 Phosphor, P

mg     312105278 

 Jern, Fe

mg       2,57005278 

 Kobber, Cu

mg       0,3061905278 

 Zink, Zn

mg       2,34005278 

 Jod, I

µg 

 Mangan, Mn

mg       0,024005278 

 Chrom, Cr

µg 

 Selen, Se

µg      24   14,0 - 35,05T0066 

 Nikkel, Ni

µg 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

1200  320 05278 

 Leucin

1900  530 05278 

 Lysin

1900  530 05278 

 Methionin

 620  170 05278 

 Cystin

 350   96 05278 

 Phenylalanin

 950  260 05278 

 Tyrosin

 870  240 05278 

 Threonin

 980  270 05278 

 Tryptofan

 320   87 05278 

 Valin

1200  330 05278 

 Arginin

1500  400 05278 

 Histidin

 620  170 05278 

 Alanin

1500  400 05278 

 Asparaginsyre

2200  610 05278 

 Glutaminsyre

3600  980 05278 

 Glycin

1300  350 05278 

 Prolin

1100  310 05278 

 Serin

 980  270 05278 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   0  00000 

 Glucose

   0  00000 

 Lactose

   0  00000 

 Maltose

   0  00000 

 Saccharose

   0  00000 

 Sukkerarter, ialt

   0  00050 

 Stivelse

   0  00000 

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

  84  05278 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

    0,000 05278 

 C12:0

    0,030    0,542 05278 

 C14:0

    0,030    0,542 05278 

 C15:0

  

 C16:0

    1,47   26,5 05278 

 C17:0

  

 C18:0

    0,920   16,6 05278 

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

    0,270    4,87 05278 

 C18:1, n-9

    1,58   28,5 05278 

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

    0,000 05278 

 C22:1, n-9

    0,000 05278 

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

    0,800   14,4 05278 

 C18:3, n-3

    0,100    1,81 05278 

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

    0,000 05278 

 C20:5, n-3

    0,000 05278 

 C22:5, n-3

    0,000 05278 

 C22:6, n-3

    0,000 05278 

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

    2,79   50,4 00050 

 Sum monoumættede

    1,85   33,4 00050 

 Sum polyumættede

    0,900   16,2 00050 

 Sum n-3 fedtsyrer

    0,100    1,81 00050 

 Sum n-6 fedtsyrer

    0,800   14,4 00050 

 Transfedtsyrer, total

    0 00000 

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16