Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 7.01
 

 

kalorier er beregnet ud fra kJ ved division
 Arkivoplysninger FVDB nr. 0023 Nyere data her

Brøndkarse, rå

Watercress, raw
Nasturtium officinalis R. Br.Svind: 10%

Indhold pr. 100 g

Enhed Indhold Variation Antal Kilde  

 Energi             [kcal   :   15]

kJ      6100050 

 Protein, total    [NCF  :    6,25  ]

g       1,7105165 

   total-N

g       0,3100050 

 Fedt, total        [FACF:    0,800]

g       0,2105165 

   mættede fedtsyrer

g       0,000800 

   monoumætt. fedtsyrer

g       0,000800 

   polyumætt. fedtsyrer

g       0,000800 

 Kulhydrat, total

g       2,1105165 

   kulhydrat, tilgængelig

g       0,900050 

   tilsat sukker

g       000000 

   kostfibre

g       1,2105165 

 Alkohol

g       000000 

 Aske

g       0,9105165 

 Vand

g      94,1   92,3 - 95,1390374 

 A-vitamin

RE     33400050 

   Retinol

µg       000802 

   ß-caroten

µg    4010   3390 - 4640205148 

 D-vitamin

µg       000802 

   D3 cholecalciferol

µg 

   D2 ergocalciferol

µg 

   25-hydroxycholecalciferol

µg 

 E-vitamin

α-TE       1,000802 

   alfa-tokoferol

mg       1,000802 

 K-vitamin

µg 

 B1-vitamin, thiamin

mg       0,1000802 

 B2-vitamin, riboflavin

mg       0,1000802 

 Niacin

NE       0,96700050 

   niacin

mg       0,600802 

   tryptofans bidrag

NE       0,36700050 

 B6-vitamin

mg       0,1300802 

 Pantothensyre

mg       0,1000802 

 Biotin

µg       0,400802 

 Folat

µg       9005278 

 B12-vitamin

µg       000802 

 C-vitamin

mg      60   40,0 - 80,000802 

   L-ascorbinsyre

mg 

   L-dehydroascorbins.

mg 

 Natrium, Na

mg      6000802 

 Kalium, K

mg     31000802 

 Calcium, Ca

mg      82,8   69,0 - 95,1600109 

 Magnesium, Mg

mg      1700802 

 Phosphor, P

mg      68,3   46,8 - 91,4600109 

 Jern, Fe

mg       1,600802 

 Kobber, Cu

mg       0,1400802 

 Zink, Zn

mg       0,200802 

 Jod, I

µg      13,5   4,30 - 47,08T0209 

 Mangan, Mn

mg       0,500809 

 Chrom, Cr

µg 

 Selen, Se

µg 

 Nikkel, Ni

µg 

 


Aminosyrer

mg/100g mg/g N Kilde   

 Isoleucin

  68  250 05278 

 Leucin

 120  450 05278 

 Lysin

  98  360 05278 

 Methionin

  15   54 05278 

 Cystin

   5   19 05278 

 Phenylalanin

  84  310 05278 

 Tyrosin

  46  170 05278 

 Threonin

  98  360 05278 

 Tryptofan

  22   82 05278 

 Valin

 100  370 05278 

 Arginin

 110  410 05278 

 Histidin

  30  110 05278 

 Alanin

 100  370 05278 

 Asparaginsyre

 140  510 05278 

 Glutaminsyre

 140  520 05278 

 Glycin

  82  300 05278 

 Prolin

  71  260 05278 

 Serin

  44  160 05278 

 


 Kulhydrater

   g/100g   Kilde   

 Fructose

   

 Glucose

   

 Lactose

   

 Maltose

   

 Saccharose

   

 Sukkerarter, ialt

   0,6  00802 

 Stivelse

   0,1  00802 

 Kostfibre, total (AOAC)

   

 


Cholesterol

  mg/100g   Kilde   

 Cholesterol

   0  00000 

 

 

 


 Fedtsyrer

     g/100g      % Kilde   

 C4:0

  

 C6:0

  

 C8:0

  

 C10:0

  

 C12:0

  

 C14:0

  

 C15:0

  

 C16:0

  

 C17:0

  

 C18:0

  

 C20:0

  

 C22:0

  

 C24:0

  

 C14:1, n-5

  

 C16:1, n-7

  

 C18:1, n-9

  

 C18:1, n-7

  

 C20:1, n-11

  

 C22:1, n-9

  

 C22:1, n-11

  

 C24:1, n-9

  

 C18:2, n-6

  

 C18:3, n-3

  

 C18:4, n-3

  

 C20:4, n-6

  

 C20:5, n-3

  

 C22:5, n-3

  

 C22:6, n-3

  

 Andre fedtsyrer

  

 Fedtsyresummer

     g/100g      % Kilde   

 Sum mættede

  

 Sum monoumættede

  

 Sum polyumættede

  

 Sum n-3 fedtsyrer

  

 Sum n-6 fedtsyrer

  

 Transfedtsyrer, total

  

 

 

Levnedsmiddeltabel data kan anvendes til kostberegning eller deklaration
 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Opdateret 2009-03-16