Fødevareinstituttets logo
DTU's logo
 
Til version 7 Fødevareinstituttet , Danmarks Tekniske Universitet Fødevaredatabanken - version 6.02
 
  
     
  Engelsk flag
  Valid HTML 4.01 Transitional

 

Fødevaredatabanken, version 6 - ændringer i forhold til version 5

Fuldstændige lister over ændringerne i Fødevaredatabanken, version 6, i forhold til version 5 findes nedenfor.

Nye beregningsmetoder

Denne version af Fødevaredatabanken følger de nye nordiske næringsstofanbefalinger, Nordic Nutrient Recommendations 2004. Der er derfor indført nye beregningsmetoder for energi, A- og E-vitaminaktivitet (se også Basale oplysninger, makronæringsstoffer).

Flere oplysninger for hver fødevare

I version 6 er igen medtaget oplysninger om specifikke kulhydrater, fedtsyrer og aminosyrer.

Nye fødevarer

I version 6 er der 1032 fødevarer. Der er foretaget en omfattende opdatering af specielt brød, kød og charcuterivarer, grønt og frugt samt mælk og ost.

Rugbrød med fedtrige frø (rugbrød med bl.a. solsikkefrø), softkernerugbrød, bondebrød, flûte, sandwich- og toastbrød, italienske brødtyper og andre brødtyper er nye. Ligeledes er en række charcuterivarer nye i databanken: kyllingefilet, kyllingepølse, kogt skinke, roastbeef, fedtreduceret leverpostej, fedtreduceret kødpølse, paté, samt bacon i skiver og i tern.

For en fuldstændig liste af nye varer, se  Liste med nye fødevarer

De væsentligste ændringer for næringsstoffer

Foruden de nævnte justeringer af energiindhold, A-vitamin og E-vitamin, samt inkludering af specifikke kulhydrater, amininosyrer og fedtsyrer er der sket en opdatering af specielt calcium, phosphor, jod og calcium.

For en fuldstændig liste af ændringer af stoffer, se  Liste med opdatering af stoffer

 
Afdeling for Ernæring  -   Mørkhøj Bygade 19  -  DK-2860 Søborg  -  Tlf. 35 88 70 00 Updated 2009-01-13